El darrer dimecres, 11 de desembre, els alumnes de 1r de Batxillerat vàrem realitzar una sortida de l’assignatura de Ciències per al Món Contemporani, a la Unitat de Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.

A la nostra visita vam tenir l’oportunitat de conèixer més sobre el món dels fòssils. Un fòssil són restes d’organismes, o indicis de la seva activitat, que van viure en èpoques geològiques passades.

La Xènia Aymerich, llicenciada en restauració i conservació del patrimoni cultural i especialitzada en paleontologia, ens va ensenyar els diferents processos pels quals passa un fòssil després de ser excavat.

Vam poder veure com el conservaven, la manera en què el desenterraven i, el millor de tot, vam tenir l’oportunitat d’observar fòssils en directe i saber que tot allò que passa a “Tadeo Jones” està molt allunyat de la realitat.

Va ser molt interessant comprovar com, per exemple, d’una dent molt petita de ratolí podíem arribar a tenir moltíssima informació sobre el passat. O observar que fa milions d’anys tots els animals eren el doble de grans del que són ara. Per exemple, avui en dia considerem als elefants éssers vius extremadament grans, ja que mesuren un mínim de 2 metres d’alçada. Doncs bé, hi va haver un moment a la història en què aquests animals arribaven als 4 metres!

Una vegada vam acabar la visita vam visitar a fons la UAB. Vam poder entrar als llocs que més ens cridaven l’atenció i aixì vàrem conèixer algunes coses sobre la vida universitària.

En conclusió, podem dir que va ser una sortida d’allò més interessant i enriquidora, vam aprendre i, el més important, ens ho vam passar tan bé, que el temps va passar volant.

June Retana
Paula Boza
1r de batxillerat A

1