Un projecte guanyador

El curs 2018-2019 es va realitzar un projecte interdisciplinar de dues assignatures – Ciències pel món contemporani (CMC) i Filosofia- amb una temàtica compartida. Va ser un projecte col·lectiu (hi participen tots els alumnes de 1r de batxillerat i les professores de les matèries implicades), de cooperació i d’aprenentatge per part de tots. Un projecte amb un nom: Bioètica.

El projecte tenia uns objectius molt definits: fomentar el pensament crític i reflexiu, relacionar diferents aspectes del món científic, social, filosòfic i ètic, afavorir la interdisciplinarietat i introduir el treball per projectes a Batxillerat.

El treball es va desenvolupar adaptant-se a les formes de treball actuals, és a dir, treballant en equip i amb les eines TIC. I fou un projecte que va culminar amb una activitat conjunta: dues revistes sobre Bioètica.

El passat divendres 7 de febrer es van lliurar els premis  de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, uns premis que potencien l’estudi i recerca en l’àmbit de l’educació i així com el lligam entre ciència i humanitats. Han estat molts projectes presentats a Catalunya i també a la resta de l’Estat espanyol i el nostre projecte interdisciplinar sobre Bioètica ha obtingut el 3r premi.

Un treball fet per la reflexió i la creativitat que, en paraules dels mateixos alumnes, “tindrà un paper transversal” en les seves vides.

0