El Xiprer és una ONG petita de Granollers. La va fundar la Mercé Riera i el seu marit en Xavier Quincoces. El van crear al 1997, però es va fundar al 2015 a Granollers per ajudar a les persones discapacitades perquè tenien dos fills amb discapacitats grans, però ara es centren en tothom i en totes les edats.

Està situada al carrer Josep Umbert n. 145 a Granollers, però és més conegut com l’edifici de davant dels jutjats.

El Xiprer ofereix molts serveis. El primer són esmorzars per joves immigrants que necessiten aprendre la llengua. El segon són dinars per gent gran que viu sola o està en exclusió social i necessita companyia  i amor.I el tercer és el magatzem d’aliments que dona menjar a les famílies que més ho necessiten ,aproximadament 1.100 famílies a l’any .També et poden oferir una llar per uns dies si ho necessites moltíssim, igual que et poden rentar la roba i el pots dutxar. Però sobretot el Xiprer ofereix amor,companyia i amistat.

Nosaltres podem ajudar fent voluntariat, a dintre del voluntariat podem fer: conduir la furgoneta dels aliments, fent parelles lingüístiques amb els joves  immigrants  perquè

aprenguin la llengua. Podem rentar la roba o fer el menjar per dinar o esmorzars i també

podem fer companyia. Fora del voluntariat podem fer donacions de diners o donar menjar al  magatzem d’aliments i podem formar part de l’equip de psicòlegs.

Ens sentim molt feliços de poder fer voluntariat en aquest meravellós lloc.

Al costat de l’edifici de la fundació hi ha tres xiprers. El primer representa el menjar, el segon el menjar i allotjament i el tercer tot inclòs.

I per això el Xiprer es diu Xiprer, per aquest tipus d’arbre.

El Xiprer tenia aprox. 160 voluntaris, però per la COVID-19 van haver d’enviar als majors de 65 anys aproximadament, a casa.  I per això ara necessiten l’ajuda de la gent més jove.

També podeu ajudar a altres entitats com LA CREU ROJA, CÀRITAS, REIR i SERVEI SOLIDARIS de l’Escola Pia de Granollers. 

Ens ha agradat molt aquest itinerari d’aprenentatge i també ens ha agradat descobrir el Xiprer. Esperem que aquest text t’hagi inspirat a ajudar al Xiprer, i altres entitats i ONG.

Fet per: Pol E. -Joel S. -Alba D. -Martina V.  -Jordi G. de 5èD

By ELCRIT