Aquest passat 10 de gener, els alumnes de 1r de batxillerat científic va acudir al Cosmocaixa, a seguir de ben a prop els mètodes de recerca per a la vacuna de la Malària.

Aquí vam descobrir com un protozou transportat pels mosquits pot arribar a matar a prop d’un milió de persones l’any i també els pocs recursos i diners que s’empren per acabar amb aquesta malaltia. Estem acabant amb els països subdesenvolupats?

Nosaltres vàrem tenir l’oportunitat d’experimentar amb el procés que determinarà el final d’aquesta malaltia en un futur proper. Vam treballar amb sèrums de persones que l’havien superat i vam observar quina reacció de coloració tenia l’enzim fotosensible en entrar en contacte amb l’antigen debilitat de la malària. I així vam poder veure i comparar quin seria el millor candidat per realitzar una suposada vacuna.

Ajudaria a acabar amb la malaltia que a tots els països hi hagués aigua potable i neta per així evitar la creació de malalties en aigua estancada i que aquests mosquits neixin i les transportin.

L’aspecte social és molt important ja que malalties com la SIDA es troben més a prop de trobar una cura que de la malària, i curiosament el VIH és una de les malalties que més afecten als països rics i de les que s’hi han dipositat més diners per trobar-ne el remei.

Vetllem per un món amb igualtat i amb les condicions que l’ésser humà es mereix.

Ferran Muntal

1rA Batxillerat

IMG_4863 IMG_4914 IMG_4904 IMG_4849 IMG_4835

0