La prova Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre l’alumnat.

La participació a les proves Cangur 2017 ha estat de més de 100.000 alumnes d’uns 1800 centres educatius de tot Catalunya, des de 5è de primària fins a 2n de batxillerat.

Podeu accedir al web (http://www.cangur.org/) i consultar els enunciats de les proves. Si us animeu passàreu una molt bona estona resolent problemes matemàtics.

Fa molts anys que la nostra escola participa en aquest concurs. La prova d’aquest any es va realitzar dijous 16 de març. Aquest any si han presentat 15 alumnes de 3r d’ESO, 7 alumnes de 4t d’ESO, 8 alumnes de 1r de batxillerat i 3 alumnes de 2n de batxillerat.

La participació en el nostre centre sempre ha estat de caire voluntari. Per preparar als alumnes per a la prova s’ha repartit un dossier amb exàmens d’anys anteriors i s’han realitzat 8 sessions, en horari extraescolar, els dilluns de 17:00 a 18:30, per tal de practicar i aclarir dubtes.

Ja coneguts els resultats, volem felicitar tots aquells que hi han pres part i, més especialment, els alumnes que es troben dins del 5% de les millors puntuacions de Catalunya:

De 3r d’ESO, amb 16723 participants, Beiqing Zhli, que ocupa el lloc 414 (2,48%)

De 4t d’ESO, amb 9653 participants, Anna Bofill Margarit que ocupa el lloc 105 (1,09%) i Enrique Rivero Vorokova que n’ocupa el 431 (4,46%).

Felicitats a tots i a totes i us esperem en properes edicions.

Anna Argemí i Francesc Montasell

By ELCRIT